Wino produkowane metodą klasyczną, czyli szampańską. Długie dojrzewanie w butelce, na osadzie drożdżowym po drugiej fermentacji trwające ponad 30 miesięcy, skutkuje tym, że prócz aromatów owocowych świeżego jabłka i gruszki wyczuwalne są nuty pieczonego chleba i ciasta drożdżowego. W ustach obecny przyjemny mus z dużą ilością drobnych bąbelków wsparty odświeżającą kwasowością.
Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do Ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na Twoją skrzynkę. Nic Cię nie ominie!
Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, wyrażasz zgodę na ich używanie zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji w dziale Polityka prywatności.
Fine Wine nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Internet Explorer lub innych.