Przejdź do głównej treści
...więcej niż wino

Wina Ze Szczepu Ancellotta

Ancellotta jest odmianą czerwonych winogron, którą uprawia się we Włoszech, głównie na obszarze Emilia-Romania. Jednak wybierając się do tego włoskiego regionu, raczej nie napotkasz czystego wina ancellotta – szczep wykorzystuje się w kupażach, by uzyskać odpowiedni kolor i strukturę. Kolor i pigmentacja szczepu ancellotta wynikają z dość grubej skórki owocu. Do kupażowanego wina ancellotta dodaje także średnio intensywny aromat czerwonych owoców i kwiatów. Na podniebieniu jest bardzo harmonijne, dlatego jego głównym zadaniem jest zrównoważenie mocnej kwasowości innych szczepów. Zastanawiasz się, w jakim winie ancellotta będzie grała pierwsze skrzypce? Włoscy winiarze najczęściej wykorzystują szczep ancellotta w musującym winie lambrusco lub łączą go ze szczepem barbera.

Zakaz sprzedaży
Brak produktów spełniających podane kryteria
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do Ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na Twoją skrzynkę. Nic Cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Komunikat
Zamknij

Serwis prezentuje bogatą ofertę napojów alkoholowych oraz akcesoriów sieci Salonów Fine Wine i przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich.

Czy masz ukończone 18 lat?

(w przypadku braku zgody lub pełnoletności prosimy o kliknięcie „NIE”)

Fine Wine nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Internet Explorer lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu