Przejdź do głównej treści
...więcej niż wino

Wina Ze Szczepu Ancellotta

Ancellotta jest odmianą czerwonych winogron, którą uprawia się we Włoszech, głównie na obszarze Emilia-Romania. Jednak wybierając się do tego włoskiego regionu, raczej nie napotkasz czystego wina ancellotta – szczep wykorzystuje się w kupażach, by uzyskać odpowiedni kolor i strukturę. Kolor i pigmentacja szczepu ancellotta wynikają z dość grubej skórki owocu. Do kupażowanego wina ancellotta dodaje także średnio intensywny aromat czerwonych owoców i kwiatów. Na podniebieniu jest bardzo harmonijne, dlatego jego głównym zadaniem jest zrównoważenie mocnej kwasowości innych szczepów. Zastanawiasz się, w jakim winie ancellotta będzie grała pierwsze skrzypce? Włoscy winiarze najczęściej wykorzystują szczep ancellotta w musującym winie lambrusco lub łączą go ze szczepem barbera.

Brak produktów spełniających podane kryteria
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do Ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na Twoją skrzynkę. Nic Cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, wyrażasz zgodę na ich używanie zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji w dziale Polityka prywatności.

Zamknij
Komunikat
Zamknij

Serwis prezentuje bogatą ofertę napojów alkoholowych oraz akcesoriów sieci Salonów Fine Wine i przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich.

Czy masz ukończone 18 lat?

(w przypadku braku zgody lub pełnoletności prosimy o kliknięcie „NIE”)

Fine Wine nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Internet Explorer lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu