Zapraszamy na wyjątkowy wieczór kulinarny, podczas którego połączymy to, co najlepsze z lądu i z morza. W kameralnej atmosferze, przy pięciu starannie skomponowanych daniach, odkryjesz zaskakujące połączenia smaków, tekstur i aromatów.
Podczas kolacji nasz szef kuchni – Jarosław Marucha – opowie o filozofii menu „Surf & Turf” – o harmonii między intensywnością mięsa a delikatnością owoców morza, o technikach, które podkreślają naturalny smak składników. Towarzyszyć mu będzie sommelierka, która do każdego dania dobrała wino idealnie balansujące smaki – od świeżych białych po eleganckie czerwone.
Menu:
1. Siekany tatar z polędwicy wołowej na grzance z japońskiego chleba shokupan, z majonezem lubczykowym, marynowaną cebulką i grzybkami
2. Mule w mleku kokosowym z czosnkiem, chili i kolendrą, podawane z pinsą
3. Zupa cebulowa na bulionie wołowym, zapiekana z serem i chrupiącą grzanką
4. Polędwica wołowa z krewetkami w maśle Café de Paris – klasyczne „surf & turf” w autorskiej interpretacji szefa kuchni
5. Gruszka z gorgonzolą i orzechami – słodko-słony finał wieczoru
Do każdego dania – specjalnie dobrane wino, o których opowie nasza sommelierka.
Jarosław Marucha – urodzony w Kaliszu, związany z gastronomią od 2006 roku. Od lat działa na pomorskim rynku – przez 6 lat prowadził własną restaurację z kuchnią polsko-włoską w Gdyni, a przez ostatnie 9 lat był sercem Crudo w Sopocie. Obecnie skupia się nad nowym projektem, który będzie łączyć steki i owoce morza na terenie Kaszub.
Pasjonat mięsa, podróży, sportu i strzelectwa – zaraża energią, wiedzą i dobrym humorem.
Niepowtarzalna okazja, by spróbować, posłuchać i zrozumieć, jak rodzi się harmonia między kuchnią a winem.
Możesz też przyjść i dowiedzieć się wszystkiego na miejscu.
>> ILOŚĆ MIEJSC JEST OGRANICZONA<<
