Kolor: Miod wielokwiatowy ma zwykle jasnożółty lub złocisty kolor, ale może się również różnić w zależności od gatunku roślin, z których pochodzi nektar Konsystencja: Miod wielokwiatowy ma zwykle kremową konsystencję, ale może się czasem krystalizować Smak: Miod wielokwiatowy ma słodki smak, który może być łagodny lub bardziej intensywny, zależnie od pochodzenia nektaru Zapach: Zapach miodu wielokwiatowego może się różnić, ale zwykle jest delikatny i słodki. Skład: Znajdziemy tu oprócz wzmacniającej glukozy i fruktozy, również olejki eteryczne, garbniki, glikozydy nasercowe, flawonoidy, saponiny, związki gorczycowe czy kwasy organiczne. To doskonałe źródło minerałów (potasu, magnezu, wapnia i manganu) i witaminy C i z grupy B Krystalizacja: Niektóre gatunki miodu wielokwiatowego krystalizują się szybciej i tworzą większe kryształy, podczas gdy inne pozostają płynne przez dłuższy czas.
Pozostałe cechy
Kod produktu
8681
Spróbuj również...
Newsletter
Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do Ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na Twoją skrzynkę. Nic Cię nie ominie!
Fine Wine nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Internet Explorer lub innych.