Guillaume Dubois, założyciel Winnicy Gostchorze, jest jednym z pierwszych producentów wina musującego w Polsce. Właściciel ma francusko-polskie pochodzenie, mieszka w Polsce i we Francji jednocześnie. I to zróżnicowanie kulturowe doskonale odzwierciedlają produkowane w Winnicy Gostchorze wina.
Lata temu Guillaume Dubois po kliku różnych doświadczeniach zawodowych jako przewodnik turystyczny i piekarz, zajął się winiarstwem. Ukończył kilka specjalistycznych szkoleń winiarskich w Szampanii i od 10 lat, z wielką determinacją, każdego roku, sadzi winorośla. Z powodzeniem, bo winnice w Gostchorzu mają już ponad 15 hektarów, na których uprawiane jest 5 odmian winorośli.
W 2014 r. właściciel wykonał pierwszą małą produkcję wina musującego. Efekty tego eksperymentu okazały się zaskakująco dobre, wino z Winnicy Gostchorze spotkało się z niezwykle pochlebnymi ocenami ekspertów z laboratoriów w Szampanii i Polsce. W związku z tym, w kolejnych latach w Winnicy Gostchorze rozpoczęto systematyczną produkcję wina musującego GostArt. To była dobra decyzja, gdyż wino zostało wielokrotnie nagrodzone w różnych konkursach. Od tej pory właściciel z dumą podkreśla, że spod jego ręki wychodzą naprawdę doskonałe polskie wina musujące, które są nie tylko świetnym wyborem na różnego rodzaju uroczystości, ale przede wszystkim winami z kategorii tych pitych dla przyjemności